Program konference Den IPv6 2024 je kompletní, registrujte se včas

25. dubna 2024

Rozhodnutí vlády o ukončení podpory IPv4, zkušenosti s IPv6 v cloudovém řešení nebo provozování IPv6-only prostředí, nejen tato témata jsou na programu devátého ročníku tradiční konference o IPv6, které se uskuteční 6. června v Národní technické knihovně. Kompletní program včetně registračního formuláře a dalších informací jsou k dispozici na adrese https://denipv6.cz.

Konferenci otevře popularizátor protokolu IPv6, Radek Zajíc, jehož příspěvek bude věnovaný nejčastějším překvapením, s kterými se uživatelé mohou setkat při zavádění IPv6. Dále vystoupí Ondřej Caletka z mezinárodní organizace RIPE NCC, který se ve své přednášce bude věnovat adresám začínajícím na ::ffff, a jak tyto adresy mohou zkomplikovat život lidem na internetu. Jaký bude další postup při zavádění protokolu IPv6 a technologie DNSSEC ve státní správě nastíní ve své prezentaci Ondřej Profant z Úřadu vlády. Účastníci se mohou těšit také na příspěvky zástupců společnosti sdružení CESNET, Technické univerzity v Liberci a dalších.

Bližší informace o programu jsou na webu https://denipv6.cz. Zde je k dispozici i registrační formulář. Vstupné na akci je symbolických 166 korun. Konferenci Den IPv6 2024 organizují společně sdružení CESNET, CZ.NIC a NIX.CZ.