Předsedou představenstva organizace EURO-IX byl zvolen Ondřej Filip z NIX.CZ

3. listopadu 2020

Předseda představenstva českého propojovacího uzlu NIX.CZ Ondřej Filip byl minulý týden znovu zvolen do vedení sdružení propojovacích center European Internet Exchange Association (EURO-IX). Ondřej Filip bude další dva roky nejen členem boardu, ale na řízení této prestižní mezinárodní organizace se bude podílet také jako její předseda.

„Zvolení do představenstva organizace EURO-IX vnímám jako ocenění mé práce pro komunitu evropských propojovacích center. Jsem rád, že členové EURO-IX vnímají moje působení ve vedení této organizace jako přínosné a že mohu v své misi na půdě EURO-IX pokračovat. Mým cílem bude i nadále podporovat aktivity, které povedou k rozvoji evropských peeringových center a odvětví jako celku,“ uvedl ke svému znovu zvolení do představenstva EURO-IX Ondřej Filip.

Posláním organizace EURO-IX je podpořit vývoj, posilování a zdokonalování takzvané Internet Exchange Point (IXP) komunity. Ta zahrnuje spolupráci jednotlivých peeringových uzlů především v Evropě a spočívá ve sjednocování technických standardů používaných uzly při společných postupech například v oblasti statistického vyhodnocování a informačních aktivit.