Německý DE-CIX, největší propojovací uzel na světě, si jako regionálního partnera vybral sdružení NIX.CZ

19. december 2022

Německý propojovací uzel DE-CIX, který je největším internetovým uzlem na světě, si jako partnera pro spolupráci v Česku, na Slovensku a v Rakousku vybral sdružení NIX.CZ. Cílem je vzájemné poskytování peeringových služeb sítím připojeným v těchto zemích. Pro společnost DE-CIX je NIX.CZ stabilním partnerem, který dlouhodobě a spolehlivě pokrývá potřeby sítí v regionu Střední Evropy. Společnosti připojené do NIX.CZ se nyní mohou propojit s více než tisícovkou firem , které si data vyměňují v německém Frankfurtu.

"Jsme rádi, že jsme uzavřeli partnerství právě se společností NIX.CZ, která je pro nás zárukou důvěryhodné spolupráce. NIX.CZ považujeme za etablovaného partnera, díky kterému můžeme našim zákazníkům nabídnout větší geografický dosah a dostupnost. Korporátní společnosti hledají právě zjednodušení komplexních řešení, která uspokojí jejich potřeby v oblasti sítí, výkonu , bezpečnosti a geografického rozložení," vysvětluje Ivo Ivanov, generální ředitel společnosti DE-CIX.

„Spolupráce se společností DE-CIX podtrhuje význam našich propojovacích uzlů v Bratislavě, Praze a ve Vídni . Být regionálním partnerem takto významné společnosti je potvrzením kvality a stability služeb, které naše sdružení poskytuje. Zákazníci obou uzlů budou moci využívat služby prostřednictvím takzvaného "one-stop-shopu"“, uvedl Adam Golecký, ředitel sdružení NIX.CZ.